Irreversible

Rating 18

Osta liput

Maa ja vuosi: Ranska 2002
Ikäraja: 18
Kesto: 97 min
Ohjaus: Gaspar Noé
Käsikirjoitus: Gaspar Noé
Tuotanto: Brahim Chioua, Vincent Cassel
Kuvaus: Benoît Debie (valaistus), Gaspar Noé (kamera)
Musiikki: Thomas Bangalter
Rooleissa: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel
Kieli: ranska
Tekstitys: englanti
Formaatti: DCP

Aika tuhoaa kaiken, aika paljastaa kaiken.. Alex ja Marcus ovat rakastuneita. He ovat matkalla juhliin, mukanaan Alexin entinen rakastaja, Pierre. Illan aikana kaikki menee kuitenkin pahasti pieleen.

Gaspar Noé on nykyelokuvan väsymätön provokaattori ja hämmentäjä, jonka toinen pitkä ohjaus Irreversible on täysin ainutlaatuinen kertomus rakkaudesta, julmasta rikoksesta ja sitä seuraavasta pidäkkeettömästä kostosta. Euroelokuvan supertähdet Monica Bellucci ja Vincent Cassel tekevät pääosissa vereslihaiset roolisuoritukset, jotka lukeutuvat molempien kaikkien aikojen vaikuttavimpiin. Musiikista vastaa Thomas ”Daft Punk” Bangalter.

Käänteisessä aikajärjestyksessä kerrottu Irreversible sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla kohun saattelemana.

Elokuvaa ei ole esitetty Suomessa valkokankailla julkaisuvuotensa jälkeen. Siitä valmistui hiljattain upea uusi esityskopio, jonka digirestaurointi on tehty käsikirjoittaja-ohjaaja Noén valvonnassa. Tästä syystä Night Visions kokee nyt suorastaan velvollisuudekseen saattaa nykyelokuvan merkkipaalu uuden, pahaa-aavistamattoman yleisön nähtäville.

Elokuvan alkukuvana Älä Vastaa (8 min).

Takaisin