Bodies at Rest

Osta liput

Maa ja vuosi: Kiina / Hongkong 2019
Ikäraja: 16
Kesto: 94 min
Ohjaus: Renny Harlin
Käsikirjoitus: Wu Mengzhang, Chang You, David Lesserin alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta
Tuotanto: Cary Cheng
Kuvaus: Anthony Pun Yiu Ming
Musiikki: Anthony Chue
Rooleissa: Nick Cheung, Richie Jen, Yang Zi, Feng Jiayi, Carlos Chan, Ma Shuliang, Jin Au-Yeung, Kwok Chun On, Ron Ng, Sonija Kwok, Ming Peng, Clara Lee
Kieli: Kantoninkiina
Tekstitys: Suomi ja Ruotsi
Formaatti: DCP

Kiinassa nykyään viihtyvän Renny Harlinin veri on vetänyt hänet jälleen vanhan liiton toiminnan pariin: Bodies at Rest on ilmiselvä “Die Hard ruumishuoneella”. Jouluaattona kuolinsyyntutkija Chan (Nick Cheung, Exiled, Beast Stalker) työskentelee myöhään yöhön. Yhdessä nuoren assistenttinsa Lynnin (Zi Yang) kanssa hän joutuu vastakkain kolmen joulunaamaripäisen ja aseistetun tunkeilijan kanssa. Selviytymisen kannalta on oleellista selvittää, mitä nämä kriminaalit ruumishuoneelta haluavat, sekä yrittää kutsua apua. Tunkeilijoiden tappokynnys on nimittäin erittäin matala.

Onneksi Chan on ovela mies, jolla on puolellaan kotikenttäetu. Ympäristö tarjoaa oivallisia hi-tech keinoja käyttää hyväksi taistelussa. Chan ja Lynn ovat hyvä tiimi, ja ajattelevat ilahduttavan fiksusti katsojankin näkökulmasta. Jännittävä kissa ja hiiri -leikki eskaloituu toki Harlinin tavaramerkkeihin: lasia pirstoutuu ja niin myös luita. Iskevän toiminnan on editoinut genren spesialisti ja työmyyrä Cheng Ka-fai (mm. Ip Man, Flashpoint, Supercop).

Renny tulee omien sanojensa mukaan erinomaisesti toimeen kiinalaisten kuvausryhmien kanssa, ja synergia välittyy myös valkokankaalle: Bodies at Rest sai kunnian tulla valituksi viimeisimmän Hong Kong International Film Festivalin avajaiselokuvaksi.

Takaisin