Blood Machines

Osta liput

Maa ja vuosi: Ranska 2019
Ikäraja: 16
Kesto: 50 + 4 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Seth Ickerman
Tuotanto: Rebhi Barqawi, Frédéric Fiore, Pedro Germán López Meza, Alexis Perrin, Uneeb Qureshi, Mike Shema
Kuvaus: Philip Lozano
Musiikki: Carpenter Brut
Rooleissa: Elisa Lasowski, Anders Heinrichsen, Noémie Stevens, Joëlle Berckmans, Christian Erickson
Kieli: Englanti
Tekstitys: Ei tekstitystä
Formaatti: DCP

Vuonna 2016 synthwave-suuruus Carpenter Brutin musiikkivideo Turbo Killer kohahdutti miljoonia katsojia: Kuka on mystinen Seth Ickerman, joka loihti videon huimaavat okkultistiset retrovisiot? Ja mikä on Blood Machines, Ickermanin lupailtu seuraava projekti?

Odotus on päättynyt. Blood Machines on cyber-feministinen tuhospektaakkeli, joka viimein selittää mistä Turbo Killerissä oli kysymys. Blood Machines ottaa kopin Ghost in the Shellin teknofilosofisista teemoista, mutta uskaltautuu vielä pidemmälle scifin ja esoterian risteysalueelle. Siellä Blade Runnerin tapaan agentit metsästävät aluksia, joiden tekoäly on itsenäistynyt ja paennut. Tällä kertaa saalisalus, ihmismuodon ottanut Mima (pariisilaismalli Joëlle Berckmans) taistelee takaisin.

Turbo Killerissä nähty vakuuttava jälki sai joukkorahoittajat viskomaan rahaa projektiin, ja sillä Seth Ickerman -salanimellä työskentelevät ranskalaiset efektitaiteilijat loivat viitisenkymmentä minuuttia orgastisen hienoja teknomaagisia avaruusvisioita, erikoisia aseita ja robotteja. He saivat tuotantoon mukaan myös toisen johtavan kasari-retroilijan eli Kung Furyn luojan David Sandbergin, ja jotta retrowave-ilmiön huipentuma olisi täydellinen, Blood Machinesin jyräävästä soundtrackista vastaa tietenkin Carpenter Brut.

Blood Machinesin yhteydessä nähdään myös alkuperäinen, silmiä hivelevä Turbo Killer -musiikkivideo.

Alkukuvana nähdään Artturi Rosténin 24 minuuttinen lyhytelokuva "The Defiler" (2016)
"Suoraan kasarihelvetistä kuvastonsa, soundinsa ja maailmankuvansa lainaava The Defiler on oodi 1980-luvun pahimmalle videoroskalle. Mutta se ammattitaito, jolla Rostén ja hänen työryhmänsä on elokuvan tehnyt, on jotain ennennäkemätöntä kotimaisella elokuvakentällä. Etenkin kun leffan budjetti oli vain vaivaiset 1 500 euroa. The Defiler on suorastaan hävyttömän ja törkeän erinomainen lyhäri.

Kasarilla vallitsivat täysin erilaiset säännöt kuin nyt. Siihen aikaan miltei kaikki oli sallittua. Kasariroskassa miehet ovat ultra-väkivaltaisia sikoja ja hyväksikäyttäjiä, naiset taas huoria ja uhreja.

Paitsi Greta the Defiler on erilainen nainen, hän ei taivu miesten kotkotuksiin! Greta lähtee etsimään kadonnutta Mini-tyttöä. Matkalla hän törmää mitä kammottavimpiin niljakkeisiin, joiden kohtalo on kuitenkin jo sinetöity.

The Defiler – Häpäisijä saattaa aiheuttaa pahoinvointia herkimmille katsojille, joten varoitus on enemmän kuin aiheellinen."

Takaisin