Bliss

Osta liput

Maa ja vuosi: USA 2019
Ikäraja: 18
Kesto: 80 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Joe Begos
Tuotanto: Joe Begos, Josh Ethier, Lyle Kanouse, Caroline Metz Graham Skipper, Audrey Wasilewski
Kuvaus: Mike Testin
Musiikki: Steve Moore
Rooleissa: Dora Madison, Tru Collins, Rhys Wakefield, Jeremy Gardner, Graham Skipper
Kieli: Englanti
Tekstitys: Ei tekstitystä
Formaatti: DCP

Pohjois-Amerikan tärkeimpiin lukeutuvalla Tribecan elokuvafestivaalilla ensiesityksensä saanut Bliss hätkähdyttää modernin trippailevalla vampyyritulkinnallaan.

Dezzy (loistava Dora Madison) on Los Angelesin kuvataidemaailman nouseva kyky, jonka on hankala löytää inspiraatiota uuteen teokseensa. Luomisen tuska näkyy jo pankkitilillä, ja gallerian pomo kuumottaa luvatun mestariteoksen etenemisestä. Kun ongelmat kasaantuvat, on luontevaa tyhjentää pää huumeilla. Vakkaridiileri Hadrianilta (NV 2017 -vieras Graham Skipper) löytyykin juuri oikea aine, Bliss.

Hallusinogeeni pelittää ja inspiraatio maalaamiseen löytyy kuin itsestään. Tripillä on kuitenkin outoja sivuvaikutuksia. Mitä enemmän Dezzy vetää Blissiä, sitä enemmän hän huomaa janoavansa myös verta.

Bliss on kuin punkkarivampyyri, joka on päästetty mellastamaan William Lustigin Maniacin settiin. Joe Begosin ohjaus ammentaa Abel Ferraran urbaaneista painajaisista ja Gaspar Noén trippivisioista. Suurkaupungin pimeän puolen ystäville Bliss on pakollinen matka lääväisille klubeille ja suttuisille peräkujille. Kaupunkioppaaksi lähtevän Dora Madisonin rohkea rooli Dezzynä on vuoden päräyttävimpiä revityksiä.

Onko Bliss uusi tulkinta vampirismista vai metafora taiteen vaatimista uhrauksista? Ainakin se on verinen, eroottinen ja nostalginen kaiku grindhouse-elokuvien kultaisilta vuosilta.

Alkukuvana nähdään Francisco Lacerdan 8 minuuttinen lyhytelokuva "Karaoke Night" (2019).
"Two sleazy tourists have the night of their lives at a karaoke bar in the Azores."

Takaisin