2019: After The Fall of New York

Osta liput

Maa ja vuosi: Italia 1983
Ikäraja: 16
Kesto: 86 min
Ohjaus: Sergio Martino
Käsikirjoitus: Ernesto Gastaldi, Sergio Martino, Gabriel Rossini
Tuotanto: Luciano Martino
Kuvaus: Giancarlo Ferrando
Musiikki: Guido and Maurizio De Angelis
Rooleissa: Michael Sopkiw, Valentine Monnier, Anna Kanakis, Roman Geer, Vincent Scalondro, George Eastman
Kieli: Englanti
Tekstitys: Ei tekstitystä
Formaatti: DCP

Vuoden 2019 uutisia: Radioaktiivinen ydinlaskeuma on steriloinut kaikki maapallon naiset ja muuttanut osan ihmisistä mutanteiksi. Euroopan, Aasian ja Afrikan unionin Euracsin fasistiset joukot ovat ovat lyöneet Pan American -liittouman joukot, valloittaneet Yhdysvallat ja tehneet New Yorkista päämajansa.

Ydintuhossa rähjääntyneen kaupungin kaduilla mellastaa monenlaista menijää rotilla elävästä roskaväestä futuristisiin punkkareihin, lapsia saalistavasta klovnivampyyristä ihmisen ja apinan välimuotoihin. Jossain päin raunioita lymyää myös tuhotun Telluksen viimeinen hedelmöitymiseen kykenevä nainen. Hänet tarvitaan mukaan, kun hyvikset pakenevat Alfa-Centaurin tähdistöön rebuuttaamaan maailmaa. Ihmiskunnan kohtalon kannalta ratkaisevan tärkeän tehtävän USA:n presidentti uskoo – tietenkin – Parsifalille, arvaamattomalle palkkasoturille ja Nevadan aavikoilla ajettavan kuolemanrallin mestarille.

John Carpenterin Pako New Yorkista (1981) aktivoi italialaisten genre-osaajien kopioimisvietin. Monen lajin veteraani Sergio Martino ei jättänyt hommaa siihen. Suomessa videolla New Yorkin tuhon jälkeen vuonna 2019 -nimellä levitetty elokuva on postapokalyptisen scifin seisova pöytä. Pako New Yorkista, Kalmanralli 2000 ja Pako Apinoiden planeetalta saavat uuden ja entistä sekopäisemmän elämän yhdessä italoscifin kaikkien aikojen merkkipaaluista.

Kameran edessä loistavat mm. konkari George Eastman puoliapinana, vuoden 1977 Miss Italia Anna Kanakis julmana Euracs-komentajana ja huumetuomionsa jälkeen näyttelemisestä kiinnostunut Michael Sopkiw Snake Plissken -henkisenä Parsifalina.

Takaisin